Lokal regel ved søen på Hul 10

Hvis en spiller ved spil af hul 10 ikke ved, om bolden er i strafområdet, der udgøres af søen til venstre for hul 10’s fairway, kan spilleren spille en provisorisk bold efter Regel 18.3, der modificeres således

En provisorisk bold må spilles ved at tage lempelse efter Regel 17.1 (lempelse ved bold i et strafområde)

Straf for overtrædelse af lokalregel
Generel straf (tab af hul i hulspil eller to strafslag i slagspil).

Lempelse efter regel 17-1d, stk.1, stk.2 eller stk. 3

Ved spil af den provisoriske bold, må spilleren bruge lempelsesmulighederne

• fra forrige sted, hvor bolden blev spillet fra (f.eks. fra tee på hul 10)
  • tilbage på flaglinien i forhold til det sted, hvor bolden krydsede strafområdet
  • sidelæns inden for 2 køllelængder i forhold til det sted, hvor bolden krydsede strafområdet

OG DEREFTER:

Hvis den oprindelige bold findes i strafområdet, skal spilleren

• ENTEN spille den som den ligger og opgive den provisoriske bold
  • ELLER spille videre med den provisoriske bold

Hvis den oprindelige bold ikke findes inden for de 3 minutters søgetid, skal spilleren

• spille videre med den provisoriske bold

Hvis den oprindelige bold findes uden for strafområdet, skal spilleren

• spille videre med den oprindelige bold og opgive den provisoriske bold

Hvorfor indfører vi denne lokalregel?

Efter Regel 18.3 må en spiller ikke spille en provisorisk bold, hvis det er en kendsgerning eller så godt som sikkert, at dennes bold er i et strafområde.

Men i usædvanlige tilfælde (som f.eks. ved hul 10 – specielt ved slag fra tee) kan størrelse, form eller placering af et strafområde være således, at:

• Spilleren ikke kan se, om bolden er i strafområdet,
  • Det ville forsinke spillet urimeligt, hvis spilleren blev nødt til at gå frem for at se efter bolden, før han returnerer for at spille en anden bold fra forrige sted, og
  • Hvis den oprindelige bold ikke er fundet, ville det være en kendsgerning eller så godt som sikkert, at bolden er i strafområdet.

For sådanne situationer kan man vælge at modificere Regel 18.3 ved hjælp af en lokalregel som oven for.