Ændringer Lokale Regler

Lokal Regel Fjernet

I lighed med mange andre golfklubber har Hammel Golf Klub i mange år haft en lokalregel vedr. pæle, plader og afstandsmarkeringer.

Lokalreglen lyder sådan:

• Alle gule, røde og blå pæle og plader, afstandsmarkeringer ved fairway […] er ”ikke-flytbare forhindringer”. Regel 24-2.

Reglen har betydet, at hvis sådanne markeringer var til gene for ens stance eller tilsigtede sving, ville man få lempelse (frit drop) efter regel 24-2.

Hvorfor har vi haft reglen?

I lighed med mange andre golfklubber har vi haft reglen, fordi pælene ikke kunne fjernes og genplaceres uden at komme til at stå dårligt.

Dette er nu ændret, så pælene har et stykke metal i bunden, og pælenes placering er markeret med et plastrør, som man genplacerer pælen i, efter man har haft den fjernet.

Derfor har vi nu med stor opbakning fra DGU besluttet at fjerne ovennævnte lokalregel, således at vi i stedet spiller efter de almindelige golfregler, hvor sådanne forhindringer er ”flytbare” og altså må fjernes uden straf.

Hvorfor fjerner vi lokalreglen?

Hvis bolden ligger op ad f.eks. en gul pæl, så er bolden per definition i hazarden, og da man i hazarder ikke må tage lempelse jf. regel 24-2, er man nødt til med ét strafslag at droppe fri af pælen, hvilket kan synes helt urimeligt.

Ordlyden af de lokale regler er nu ændret, så dene lokalregel ikke længere optræder, og den vil heller ikke længere være at finde på scorekortet, du udprinter.

Hjælp os med at gøre denne forbedring til en succes ved at huske at genplacere de pæle, du måtte fjerne ifm. spillet, så vi alle kan få en god oplevelse på banen.